Categorieën: Coaching

Door: Sjoerd Scholte

Delen:

Met coaching in the driver's seat

Coaching in the driver’s seat

 

Coaching en de techniek van managementdrives kunnen effectief zijn bij het helpen van individuen en organisaties om hun doelen te bereiken en hun prestaties te verbeteren. De techniek van managementdrives die gebaseerd is op de theorie van Dr. Graves en Dr. Jung stelt dat mensen verschillende behoeften hebben die bepalen hoe ze zich gedragen en wat ze belangrijk vinden. Deze behoeften worden “drives” genoemd en kunnen worden ingedeeld in acht categorieën: zekerheid, autonomie, verbondenheid, macht, prestige, vrijheid, groei en dienstbaarheid. Door middel van coaching en de techniek van managementdrives kunnen individuen en organisaties deze drives beter begrijpen en gebruiken om hun doelen te bereiken.

Een coach die is opgeleid in de techniek van managementdrives kan helpen bij het identificeren van de belangrijkste drives van een individu of organisatie en hoe deze te integreren in het werk of persoonlijke leven. Dit kan helpen om conflicten te verminderen en de prestaties te verbeteren. Aan de andere kant is het belangrijk om op te merken dat naast het gebruik van de techniek van managementdrives, het belangrijk is om te kiezen voor een coach die ervaring heeft met deze techniek en die opgeleid is in het gebruik ervan. Zoals bij elke professionele praktijk zijn er ook coaches die misschien minder bekwaam of ethisch zijn in hun aanpak van coaching, dus het is belangrijk om onderzoek te doen en een coach te kiezen die de juiste certificering en opleiding heeft.

In het algemeen kan coaching in combinatie met de techniek van managementdrives een effectief hulpmiddel zijn voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, maar het is belangrijk om te kiezen voor een coach die bekwaam en ethisch is in zijn praktijk en die ervaring heeft met deze techniek. Met de juiste sparringpartner, de juiste coaching technieken en gesprekken stelt u zichzelf en uw organisatie in staat om echt plaats te nemen in de driver’s seat. U bepaalt de koers van uw succes.

Wilt u meer weten over wat coaching voor u of uw team kan betekenen? Neem dan via deze link contact met ons op. We informeren u graag.