Sjoerd Scholte

Financiële ervaring

Sjoerd Scholte heeft 30 jaar ervaring in de financiële dienstverlening bij Staalbankiers, ING Bank en Rabobank. Het werkterrein van Sjoerd, is met name gericht op Noord-Oost Nederland. In het bijzonder de Regio Zwolle, Twente en Drenthe, maar ook de Stedendriehoek en de Flevopolder. In de loop der jaren, heeft hij een uitgebreid netwerk opgebouwd. Een netwerk van bankiers, intermediairs, accountants, makelaars, participatiemaatschappijen, maar ook particuliere investeerders. Hieruit volgt dat Sjoerd altijd zijn netwerk kan inschakelen om te komen tot de beste financiële oplossing. Het vertrekpunt is niet de vraag òf er gefinancierd gaat worden, maar hoe. Sjoerd is oplossingsgericht, creatief, commercieel en heeft een wetenschappelijke aanpak als dat wordt gevraagd. Maar ook een hands-on-mentaliteit in getting the job done.

Commerciële ervaring

Naast bancaire ervaring heeft hij in zijn rol als CFO bij Booking.com te Amsterdam, ook aan de andere kant van de tafel gezeten. Hij heeft niet alleen ervaring met het ophalen van funding met private equity, maar ook met participatiemaatschappijen. Verder heeft hij als CCO in de biking industry laten zien hoe je in tijden van een pandemie toch in staat bent om de omzet bij een groothandel en productiebedrijf substantieel te vergroten.

MSc Strategy & Leadership en MBA

Na de Hoge Hotelschool opleiding heeft Sjoerd zich verder ontwikkeld met financiële opleidingen, alsook een MBA opleiding. Hiermee is hij een breed georiënteerde financiële dienstverlener. Voor zijn Master of Science opleiding ontwikkelde Sjoerd een nieuw model voor ondernemers om de toegankelijkheid voor externe financiering te vergroten. Kortom: Sjoerd is een gesprekspartner op ieder gewenst niveau. Tot slot. Sjoerd is getrouwd en heeft drie studerende zonen. In zijn vrije tijd doet hij aan yoga, wandelen, fitness en geniet hij van de gezelligheid met zijn gezin. Een echte familieman dus.

Franchisenemer NLInvesteert

Sjoerd is als franchisenemer aangesloten bij NLInvesteert. Hij is directeur voor de regio Zwolle en verantwoordelijk voor de kernen: Zwolle, Kampen, Steenwijkerland, Ommen, Dalfsen, Hardenberg, Olst-Wijhe, Raalte, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk. Met de kracht van de organisatie van NLInvesteert wordt hij met zijn bedrijf EQonomie bijgestaan door verschillende experts op het gebied van structureren van financieringsvraagstukken. EQonomie en NLInvesteert versterken elkaar en hebben samen een optimaal fundament om ondernemers professioneel te helpen.

Charity

EQonomie gelooft in het stimuleren en gezond houden van de lokale economie. Dat doen we niet alleen in Nederland maar ook bijvoorbeeld met ontwikkelingshulp in Uganda of door bomen te planten bij elke succesvolle transactie. Kijk op de Charity pagina onder project 2024 en project 2023 om te zien hoe wij dat doen en wat u kunt betekenen om hieraan bij te dragen.

Meer weten?

Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag met al uw financieringsvraagstukken door Verbindend Zakendoen.

Media

Artikel op kennisplatform ‘Kijk op Oost Nederland’ d.d. 12 juli 2023

– Toegankelijkheidsparadox bij MKB financieringen. Lees meer

Artikel in Regiolokaal d.d. 15 februari 2022

– Interview met Sjoerd uit de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap”.