Categorieën: Financieren

Door: Sjoerd Scholte

Delen:

AFM vergunning voor NLInvesteert

 

28 november 2022 – De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een crowdfunding-vergunning verleend aan NLInvesteert, marktleider in hybride financieringen. De vergunning is een uitvloeisel van de nieuwe Europese verordening CSPR, die onder meer moet leiden tot een betere bescherming van beleggers in Europa.

EQonomie is als franchisenemer van NLInvesteert erg verheugd met het verkrijgen van de vergunning. Een dergelijke vergunning krijg je niet zomaar. Als marktleider is het erg belangrijk dat deze vergunningen er zijn. Een verscherping van transparantie en beleggersbescherming brengt de hele sector op een positief pad van professionalisering. Dat is goed voor beleggers en voor de platformen zelf.

De platformen met een vergunning voldoen aan de nieuwe Europese crowdfundingverordening CSPR. Ten opzichte van de eerdere regelgeving moet de CSPR leiden tot een verbetering in beleggersbescherming, transparantie en operationele processen. NLInvesteert is de derde partij in Nederland en de achtste in Europa met een CSPR-vergunning.

De aangescherpte standaarden van de CSPR zorgen ervoor dat in alle EU-landen dezelfde regels gelden voor crowdfundingplatformen. De houder van de vergunning kan daarom ook diensten in andere EU-lidstaten aanbieden. Voorlopig zijn er overigens nog voldoende mogelijkheden in Nederland om de groeiplannen van Nederlandse ondernemers te financieren, met kapitaal van zowel de beleggers op ons platform als van banken. De verwachting is dat vraag naar deze hybride financiering zal toenemen.

Wilt u meer weten over bedrijfsfinancieringen of investeringsmogelijkheden? Kijk dan op:

https://www.nlinvesteert.nl/regio/zwolle