Categorieën: Financieren

Door: Sjoerd Scholte

Delen:

buy-and-build

Informatiebijeenkomst Buy and Build Strategie: Groeien door overname

 

Op 18 oktober vond de Buy and Build-bijeenkomst in samenwerking met Alfa Zwolle ‘Groeien door overname’ plaats bij de Golfclub Zwolle. Tijdens dit evenement hebben we niet alleen bestaande klanten, maar ook nieuwe partners mogen verwelkomen. Samen deelden we waardevolle inzichten over het Buy and Build-proces.

Herman Harsevoort deelde zijn succesverhaal met ons en benadrukte dat succes vaak gepaard gaat met ups en downs. De belangrijkste les die we hebben geleerd, investeer in jezelf en het ‘vlaggenschip’ moederbedrijf voordat je een andere onderneming overneemt.
Floris Hoedjes gaf een demonstratie van het programma Dealsuite, waarmee je de juiste overnamekansen kunt identificeren. Alfa Consultants is premier partner van Dealsuite.com. Hierdoor bieden wij klanten mooie voordelen.
Remon Kwant van Alfa gaf een prachtige inkijk aan de aanwezigen in de wereld van ondernemingswaardering. Hij besprak verschillende methoden en waar je op moet letten. De boodschap was helder: een nauwkeurige waardering biedt inzicht en oriëntatie bij het starten van de onderhandeling.
Sjoerd Scholte toonde ons hoe je succesvol een overname kunt financieren. NLInvesteert beschikt over een uitgebreid netwerk van financiers en investeerders om zakelijke plannen te realiseren. De huisbank is belangrijk, maar zeker niet de enige optie.
Harry Swiers sloot de avond af door te benadrukken dat IT-planning, veiligheid, back-ups en integratie vaak onvoldoende aandacht krijgen bij investeringsbeslissingen. Het stellen van relevante vragen in de beginfase en tijdens het due diligence-onderzoek is essentieel. Bovendien benadrukte hij het belang van een soepele integratie van beide bedrijven na de transactie.

De bijeenkomst was inspirerend en bood niet alleen ruimte voor het delen van kennis, maar ook voor netwerken en brainstormen. Wat deze bijeenkomst extra speciaal maakte, was de ongekende energie en betrokkenheid van alle aanwezigen.