Categorieën: Financieren

Door: Sjoerd Scholte

Delen:

NLInvesteert onderscheiden

 

EQonomie is franchisenemer van NLInvesteert, de organisatie die er weer een mooie prijs bij heeft, namelijk de FD Gazellen Award 2022. Samen met ruim 50 collega’s zet NLInvesteert zich dagelijks in om ondernemers, investeerders en financiers samen te brengen en ondernemingsplannen mogelijk te maken.

Criteria

De criteria om in aanmerking te komen voor de felbegeerde award is: een omzetgroei van minimaal 20% over een periode van drie jaar (2019-2021). Daarnaast gelden de volgende criteria: de omzetgroei over de driejarige periode is ononderbroken, in het eerste jaar bedraagt de omzet minimaal €250.000, een bedrijf was ten minste op 1 januari 2019 economisch actief, in het laatste jaar dient het nettoresultaat positief te zijn, en in de voorgaande twee jaar maximaal één jaar verlieslatend, bedrijven dienen financieel gezond te zijn.

Rangschikking

Sinds 2018 is de rangschikking van de FD Gazellen-lijst aangepast. Sindsdien is niet langer de omzetgroei van belang, maar worden ook de groei van het aantal werknemers en de winstgevendheid meegewogen. Door drie indicatoren – in plaats van één – mee te laten wegen, krijgt de prijs een beter gebalanceerde basis. Ook maken meer snelgroeiende bedrijven kans op extra prijzen (brons, zilver en goud per categorie). De groei van het personeelsbestand (in fte’s gemeten) is een indicator voor een bijdrage aan de werkgelegenheid. De winstgevendheid (nettowinst op de omzet) is een indicator voor de toegevoegde waarde van een bedrijf. De omzetgroei wordt voor 50% meegewogen en groei van werknemers en winstgevendheid elk voor 25%.

Op 22 november vindt de uitreiking plaats in Theater Amsterdam.